Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
MESLEKİ BİLGİLER TAZELEME İMTAHANI YAPILDI

İl Müftülüğümüzün Ardahan Merkez ve Köylerinde görev yapan İmam-Hatip Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri için belirli aralıklarla düzenlediği MBTİ (Mesleki Bilgileri Tazeleme İmtihanı) 15.12.2014 Pazartesi günü Merkez Camiinde yapıldı. Görevli arkadaşlarımızın mesleki bilgilerini tazeleme amaçlı yapılan bu imtihan, İl Müftülüğü İmtihan Komisyonu tarafından tertip edilmekte ve iki ayda bir tekrar edilmektedir.

ARALIK AYI MUTAT PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Aralık ayı mutat toplantısı 15.12.2014 Pazartesi  günü saat 09: 00 da Ardahan Merkez Camii Toplantı Salonunda İl Müftümüz Aytekin YILMAZ başkanlığında yapıldı. İl Müftü yardımcısı Mevlüt GÜDER, Şube Müdürleri Ercan BİNGÖL, Eyüp KALKAN ve tüm personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda gündem konuları üzerine değerlendirmeler yapıldı.

İlçe Müftüleri Toplantısı yapıldı

İlçe Müftüleri Toplantısıİlçe Müftüleri toplantısı 09.12.2014 salı günü İl Müftülüğünde yapıldı. İlçe Müftüleri ile bir araya gelen İl Müftüsü Aytekin YILMAZ, Camii hizmetleri, Kur’an kursları eğitimi ve diğer toplantı gündem konuları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İl Müftülüğünden Hizmet İçi Eğitim Kursu

Hizmet İçi Eğitimİl Müftülüğümüz, bünyesinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar için Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledi. Kur’an-ı Kerim, İlmihal, Ezan ve Sala konusunda personelin bilgi ve becerilerini artırmak amacı ile açılan kursumuz, merkez camii toplantı salonunda devam ediyor ve bu kursa ilk etapta 20 görevli katılıyor. Yaklaşık iki ay sürecek olan kursa İl Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER, Şube Müdürleri Eyüp KALKAN ve Ercan BİNGÖL’ de rehber öğretici olarak katılıyor. İlk etap kursunun bitmesiyle birlikte, ikinci ve üçüncü etaplar halinde verilecek olan eğitimden yirmi şerli guruplar halinde bütün personel faydalanmış olacak.

Iğdır’da Ehli Beyt Sevgisi Anlatıldı

Panelİl Müftümüz Aytekin YILMAZ 27 Kasım Perşembe günü Iğdır İl Müftülüğünün organize ettiği “Ehli Beyt Sevgisi ve Toplumsal Hayatımızdaki Etkileri” konulu Panele katıldı. Iğdırlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Panelde konuşma yapan Müftü YILMAZ, Ehl-i Beyt sevgisini Kur’an ve Sünnet ışığında geniş bir yelpazede anlatarak, kardeşlik ve ortak payda vurgusunda bulundu.

Ortakent Kur'an Kursu Yeni Binasına Kavuştu

Ortakentİl Müftümüz Aytekin YILMAZ, 21 Kasım Cuma günü Hanak Ortakent’ de yapımı tamamlanan Kur’an kursu ve müştemilatında incelemelerde bulundu. Kılınan cuma namazının ardından yapılan programda konuşma yapan Müftü YILMAZ, Kur’an kursu, abdesthane ve gasilhane’nin yapımında emeği geçen Ortakentliler dernek başkanı, yöneticileri ve hayırsever köy halkına teşekkür etti.

Kasım Ayı Personel Toplantısı Yapıldı

Kasım ToplantısıKasım ayı mutat toplantısı 13.11.2014 Perşembe  günü saat 09:00 da Ardahan Merkez Camii Toplantı Salonunda   İl Müftümüz Aytekin YILMAZ başkanlığında ve personelin katılımıyla gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişlerinden Erdoğan EKEN ve Adem GERLEGİZ’ in de katıldığı toplantıda personelle gündeme dair konular müzakere edildi.

İlçe Müftüleri Toplantısı yapıldı

İl toplantıİlçe Müftüleri toplantısı 11.11.2014 salı günü İl Müftülüğünde yapıldı. Toplantıya Müftülük hizmetleri konusunda genel teftiş yapmak üzere İlimize gelen Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerinden Erdoğan EKEN ile Adem GERLEGİZ de katıldı. İlçe Müftüleri ile bir araya gelen İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, toplantı gündem konuları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem Ayı, Aşure ve Kerbela Mesajı

DİBHer yıl 10 Muharrem’de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün ve bir keder kaplar. Zira Hicrî 61. yılın 10 Muharrem’i, Sevgili Peygamberimizin (sas) “Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım” dediği, “cennet gençlerinin efendisi” olarak tavsif ettiği, Hz. Aliyyü’l-Murtaza’nın, Hz. Fatımatu’z-Zehra’nın ciğerparesi, Hz. İmam Hüseyin Efendimizin ve de pek çoğu ehl-i beytten olan 70 müminin Kerbelâ’da şehadete ulaştıkları tarihtir.

Kurbanlarımız kardeşlik için

Gazze'ye Yardım

Önemli Linkler
SÜRELİ YAYINLAR DİĞER LİNKLER LİNKLER