Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
Çanakkale Şehitleri Yâd edildi

Çanakkale Mevlid

18 Mart Çarşamba günü akşamı Merkez camiinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü dolayısıyla İl Müftülüğümüzün organizesiyle Mevlit Programı düzenlendi.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlit, ilahi ve kasidelerle devam etti. İmam-Hatip Lisesi İlahi korosunun seslendirdiği birbirinden güzel İlahi ve Kasideler büyük beğeni topladı.  Program İl Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER’ in yapmış olduğu dua ile son buldu. Program sonunda camii cemaatine çikolata ve gül suyu ikram edildi.

Çanakkale Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

Çanakkaleİl Müftülüğümüz tarafından 18 Mart Çarşamba günü Çanakkale Şehitlerimiz için sabah namazı öncesi Merkez camiinde anma programı düzenlendi. Kahraman ecdadımızı en güzel şekilde yâd etmek için hazırlıklarına günler öncesinden başlanan program dâhilinde sabahın ilk saatlerinde minarelerden yükselen sala sesleri ve ardından okunan çifte ezan, dört bir tarafa yankılanarak duyguları doruğa çıkardı. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı duyarlılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

2015 Yılı Hac Kesin Kayıtlarına İlişkin Hususlar

Kabem2015 yılı Hac kuraları 12 Mart 2015  çekildi. Buna göre;

İlimiz Müftülüğüne 2015 yılı  haccı için 26 kişi kontenjan verilmiştir.

Otel  Konaklama Türünden 3 kişi, Müstakil Konaklama Türünden 4 kişi ve Normal konaklama türünden 19 kişi. Bunların 8 tanesi 2007 yılında kayıt yaptırıp kuraya katılmadan kayıt hakkı elde edenlerdir.

Vali Yardımcısı Sayın Muharrem COŞGUN İl Müftümüzü Ziyaret Etti

Muharrem COŞGUN

Vali Yardımcısı Sayın Muharrem COŞGUN İl Müftümüzü makamında ziyaret etti.

Posof Kaymakamından İadeyi Ziyaret

Posof

Posof Kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU İl Müftümüz Aytekin YILMAZ'ı makamında ziyaret etti.

Mehmet Akif Ersoy’a Vefa Programı

Canakkale12 Mart Perşembe günü akşamı Karagöl Camiinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’ u Anma Günü dolayısıyla İl Müftülüğümüzün organizesiyle Mevlit Programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlit, ilahi ve kasidelerle devam etti. İl Müftüsü Aytekin YILMAZ’ın günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmasındaki verdiği mesajlar dinleyen herkesi çok duygulandırdı. Program İl Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER’ in yapmış olduğu dua ile son buldu. Program sonunda camii cemaatine çikolata ve gül suyu ikram edildi.

Hizmet İçi Eğitim Kurslarına Denetleme

Çıldır ToplantıÇıldır ve Hanak İlçe Müftülüklerimiz İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledi. Personelin mesleki açıdan bilgi ve deneyimini artırmaya yönelik açılan kursları denetleyen İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, yapmış olduğu konuşmasında açılan bu kursların önemine vurgu yaparak, verilen emeklere karşılık her personelin temsil ettiği göreviyle ilgili üstün gayret ve performans sergilemesi gerektiğini söyledi.

Kurbanlarımız kardeşlik için

Önemli Linkler