Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
YAZ KURAN KURSLARI GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞLA BAŞLAMIŞ OLDU

Bu yıl ki sloganları   “Haydi Gençler Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım ve Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz”  olan Yaz Kur’an Kursları açılış programı 22 Haziran 2015 Pazartesi günü merkez caminde İl Müftümüz Aytekin YILMAZ ‘ın çocuklara hitaben yapmış olduğu anlamlı konuşmasıyla başlamış oldu.

2015 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI ÖNCESİ SEMİNER VERİLDİ

yaz kursÇocuklarımıza yönelik Kur’an-ı Kerim, Siyer, İbadet, Ahlak ve Dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 22 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve dokuz hafta sürecek.
Bu vesileyle İl Müftülüğümüz tarafından 2015 yılı Yaz Kur’an Kursları boyunca çocuklarımızın dini eğitim ve öğretimden daha verimli bir şekilde istifade edebilmeleri için İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik seminer verildi.

RAMAZAN AYI VE ORUÇ

İl Müftüsü

Manevî güzelliklerle dolu olan Ramazan ayına ulaştıran Yüce Rabbimize şükürler olsun. Bu ay müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedî mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

Ramazan ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar (Buhârî, Savm, 5, II, 227.)

BERAT KANDİLİ MESAJI

BAŞKANIMIZRamazan’ın mübarek iklimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde, Rabbimizin bir lûtfuna daha erişecek, 1 Haziran pazartesi gününü salıya bağlayan gece, Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz. Ruha ağır gelen her türlü sıkıntıdan, mümini inciten her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtulmak, “berat etmek” için eşsiz bir fırsat daha yakalayacağız.

BERAT KANDİLİ

İL MÜFTÜSÜ01 Haziran 2015 Pazartesi günü akşamı (Kameri aylardan Şaban ayının on dördüncü gününü on beşinci gününe bağlayan gece) Berat gecesidir.

Berat sözü “Berâet” kelimesinin kısaltılmış şeklidir. Borçtan, suç ve cezadan, hastalıktan kurtulmak anlamına gelir. Her zaman kulluk vazifemizi yapmaya; eğer günah işledi isek tüm hata ve kusurlarımızdan tövbe etmeye devam etmekle birlikte; “Berat Gecesi” ayrıca bir lütuf olarak günahlardan kurtuluş gecesi demektir. Bu gecenin Müslümanlar tarafından saygı ve coşkuyla kutlanmasının sebebi de budur. Bu gece mübarek, her hikmetli işin tayin edildiği bir gecedir. Ayrıca Bu geceye mağfiret gecesi de denmektedir.  Allah’ü Teâlâ Kur’an-ı Kerimde: “  Hâ. Mîm.  Apaçık olan Kitap’a ant olsun ki, Biz onu (Kur'an'ı) mübarek bir gecede indirdik. >>>>

Bir Yetime Aile Olabilmek

İL MüftüsüÜlkemizde devlet himayesinde bulunan 11.000 yetim çocuğun varlığından söz edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı da “Koruyucu Aile” adı altında bu yetimlere sahip çıkılması konusunda farkındalık oluşturmak için büyük bir gayretle çalışmaktadır. Kurum merkez ve taşra teşkilatları olarak bu acı gerçeğe dikkat çekmek, bu konudaki vicdani sorumluğu hatırlatmak ve bu çocuklarımızın aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla ülkemiz genelinde 2015 yılı Aile Haftası’nda çeşitli paneller düzenleniyor.

MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Mehmet GÖRMEZ15 Mayıs 2015 Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece, Peygamberimizin (sas) ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini yeniden idrak edeceğiz. Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen bu tarihî yolculuk İsra adı verilen bir gece yürüyüşüyle başlamış, oradan da semaya uzanmıştı. Kutlu yolculuğun ilk aşaması Kur’an-ı Kerim’de şöyle anlatılmaktadır: “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.”

Kurbanlarımız kardeşlik için

Önemli Linkler