Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
ARDAHAN HACILARINI UĞURLADI

Ardahan’dan hacca gidecek vatandaşlarımıza uğurlama töreni yapıldı. 10 Eylül Çarşamba günü Saat 12:30’da merkez camii önünde yapılan uğurlama töreninde bay, bayan hacı adayları ile onları uğurlamaya gelen vatandaşlarımız katıldı.

GEÇİCİ BAYAN KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI

SINAV DUYURUSU

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında, ihtiyaç duyulması halinde istihdam edilmek üzere Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarında Geçici Bayan Kur’an Kursu Öğreticisi alımı için aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat yapılacaktır.

Bu itibarla;

GÜRÇAYIR'DA GÜR KUR'AN SESİ

Gürçayır KK

2014 Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesi münasebetiyle İlimiz Gürçayır Mahallesinde yaz kurslarına katılan çocuklar arasında yarışma düzenlendi. Yarışma, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi.  Birinci aşamada yarışmaya katılan öğrenciler dinî bilgilerden test usulu imtahan edildiler. İkinci aşamada ise çocukların Kur’an bilgilerini ölçmek üzere komisyon huzurunda çocuklara birer fatiha okutuldu.

Minikler Yaz Kur'an Kurslarında Öğrendiklerini Sergilediler

İl Müftüsü23 Haziran 2014 Pazartesi günü açılışı yapılan ve iki ay boyunca Merkez ve ilçelerimiz de yaklaşık 4.000 yavrumuza Eğitim Öğretim imkanı sunan Yaz Kur’an Kurslarımız da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve öğrencileri, İl Müftülüğümüzün organizesiyle 14 Ağustos Perşembe günü Halk Eğitim Merkezinde program düzenledi.

İl Müftülüğü Standına Büyük İlgi

festivalArdahan Ulusal Kültür ve Bal Festivalinde İl Müftülüğümüz Tanıtım ve Kitap Standı açtı. Milletvekillerimiz Prof. Dr. Orhan ATALAY ile Ensar ÖĞÜT Bey ve Daire Amirleri başta olmak üzere halkımızın yoğun ilgi gösterdiği Standımız büyük bir beğeni topladı. Standımızda ayrıca gurbetçi vatandaşlarımıza yapımı devam eden inşaatlarımızın tanıtımı yapılarak hizmet ve faaliyetlerimizi anlatan broşürler dağıtıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ PROF.DR. SAYIN MEHMET GÖRMEZ'İN BAYRAM MESAJI
DİBİslâm âlemi olarak 28 Temmuz 2014 Pazartesi günü yeni bir Ramazan Bayramına daha milletçe huzur ve mutluluk içinde kavuşacağız. Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun. Ramazan-ı şerif, her yıl ruhlarımıza güzellik, gönüllerimize zenginlik vermek, iradelerimizi eğitmek ve toplumsal hayata huzur iklimi getirmek üzere yücelerden gelen bir kutlu misafirdir. Bu kutlu misafiri, bir yıl sonra tekrar karşılamak üzere geldiği yüceler katına “elveda yâ şehr-i Ramazan” diyerek hüzünle uğurluyoruz. Ancak bu üzüntümüz Mübarek Ramazan Bayramına kavuşmakla yerini sevince bırakıyor.
KADIR GECESİ ARDAHAN'DA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Temmuz Çarşamba gününün Kadir Gecesi olması münasebetiyle, İlimizdeki bütün camilerde program düzenlenerek, Kur'an-ı Kerim ve Mevlit eşliğinde İlahiler ve Kasideler okundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ BEYİN KADİR GECESİ MESAJI

Rahmet ve arınma iklimi olarak Rabbimizin insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan-ı Şerifin, sayılı günlerini tamamlamaya adım adım yaklaşmaktayız. İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan’a en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne 23 Temmuz 2014 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Sayın Valimizden Müftülüğümüze Ziyaret

Ardahan Valisi

Sayın Valimiz Ahmet DENİZ 16.07.2014 Çarşamba günü İl Müftülüğümüze ziyarette bulundu. Müftülüğümüzün hizmetleri ile içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı programları ve faaliyetleri hakkında  İl Müftümüz Aytekin YILMAZ’ dan bilgi alan Vali DENİZ, duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Gazze'ye Yardım

Önemli Linkler