Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
Hanak’ ta Kur’an Ziyafeti

HanakHanak İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde İl Müftülüğümüzün katkısıyla 4 Şubat Perşembe günü Hanak Selamverdi Camiinde Kur’an Ziyafeti Programı düzenlendi. Sözlerin en güzeli olan Allah’ın kelamını okuyan Kur’an bülbülleri dinleyenleri mest etti. İl Müftülüğü Musiki Korosunun bir birinden güzel ilahi ve kasideleriyle devam eden programda kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz Aytekin YILMAZ şöyle dedi;

Şimdi Yaraları Sarma Zaman

BaşkanDiyanet İşleri Başkanlığı, ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ başlığı altında Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik yardım kampanyası başlattı.

UMRECİLERİMİZ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Umre2016Yarıyıl tatilinde Kutsal topraklara gidecek olan 16 umre yolcusu dua ve gözyaşları ile uğurlandı. İl Müftülüğümüz tarafından Merkez Camii de düzenlenen uğurlama törenine İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER ve Din görevlileri ile umreye gidecek olan vatandaşlarımızın aileleri ve yakınları katıldı. Programın ardından kutlu yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımıza yapmaları ve dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgiler verildikten sonra gözyaşları arasında Kutsal topraklara uğurlandılar.

MESLEKİ BİLGİLER TAZELEME İMTAHANI YAPILDI

MBTİİl Müftülüğümüzün Ardahan Merkez ve Köylerinde görev yapan İmam-Hatip Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri için belirli aralıklarla düzenlediği MBTİ (Mesleki Bilgileri Tazeleme İmtihanı) 18.01.2016 Pazartesi günü merkez camiinde ve eş zamanlı olarak tüm ilçelerde yapıldı. İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve K. Kursu Öğreticilerinin mesleki bilgilerini tazeleme amaçlı yapılan bu imtihan, >>>>>>>>>

2016 Yılının İlk Personel Toplantısı Yapıldı

ToplantıOcak ayı mutat toplantısı 18.01.2016 Pazartesi  günü saat 09: 00 da Ardahan Merkez Camii Toplantı Salonunda İl Müftümüz Aytekin YILMAZ başkanlığında yapıldı. İl Müftü yardımcısı Mevlüt GÜDER, Şube Müdürleri Ercan BİNGÖL, Eyüp KALKAN ve tüm personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda gündem konuları üzerine değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca İl Müftümüz Aytekin YILMAZ toplantı sonunda herkesin görevinde olması gerektiğinin üzerinde titiz davranmasını, kış aylarında cemaate yönelik camii dersleri bünyesinde Kur’an-ı Kerim okunmasını, Hadis ve İlmihal sohbetleri yapılarak vakitlerin bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Müftüleri Toplantısı Yapıldı

Çıldırİl Müftülüğümüz ile İlçe Müftülükleri arasında koordinasyonu güçlendirmek, yürütülen faaliyetlerde birlikteliği ve işbirliğini sağlamak, hizmette kalite ve verimliliği artırmak ve Başkanlığımızın “250 Bin Şehide 250 Bin Hatm-i Şerif”  “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” “Kutlu Doğum Etkinliklerinde Dikkat Edilmesi Gereken Ön Hazırlıklar ve Yarışmalar” gibi ana başlıklara sahip gündem konularını değerlendirmek için 14 Ocak Perşembe günü Çıldır İlçe Müftülüğünde toplantı yapıldı.

İl Müftümüz Kars Akyaka’ da Camii Açılışına Katıldı

Akyaka1995 Yılında Kars Akyaka Müftüsü olarak görev yapan İl Müftümüz Aytekin YILMAZ camii açılışı vesilesiyle 1 Ocak Cuma günü eski görev yaptığı ilçeye ziyarette bulundu. Restorasyonunun ardından tekrar hizmete açılan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Akyaka Merkez İstasyon Caminin açılış programına İlçe Kaymakamı İbrahim CENGİZ, Akyaka Belediye Başkanı Muhammet TOPTAŞ, Kars İl Müftüsü Mehmet GENÇ, İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, İlçe Müftüsü Şükrü Şahin DÜGENCİLİ ve caminin tadilat maliyetini üstlenen hayırsever Mustafa KARA ve ailesi katıldılar.

Kurbanlarımız kardeşlik için

Önemli Linkler
SÜRELİ YAYINLAR DİĞER LİNKLER LİNKLER

Esma ül Hüsna