Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Başkanımız

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.
Ülke, millet ve İslâm âlemi olarak rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerifin sonunda yeni bir bayrama daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlar inancı, ibadeti, tarihi, kültürü ve medeniyeti bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar Müslüman kalma şuurumuzu sürekli diri tutan şeâir-i diniyyedendir.

KADİR GECESİ MESAJI

başkanımız

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

İslâm âlemi olarak 13 Temmuz Pazartesiyi Salıya bağlayan gece, rağmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerifin kalbi olan mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız. Bu vesileyle ülkemizin, milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızın ve topyekûn İslâm âleminin mübarek Kadir gecelerini can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Kardeş Şehir Müftüsü Artvin'de

il müftüsü2015 yılı Ramazan ayı programları çerçevesinde İl Müftümüz Aytekin YILMAZ ve Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER vaaz-irşat hizmetinde bulunmak için 10 Temmuz Cuma günü Kardeş İl olarak belirlenen Artvin İline gitti.  Artvin İl Müftüsü Kemal UÇKUN, Müftü Yardımcısı Mustafa AYDIN ve Şube Müdürlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İftar programına katılan Müftü YILMAZ, görmüş olduğu misafir perverlik karşısında memnun olduğunu söyledi. Ardından Artvin merkez camiinde teravih namazı öncesi halkla bir araya gelerek vaaz etti.

Çıldır İlçe Müftülüğünden Ramazana Yakışan Program

ÇILDIRÇıldır İlçe Müftülüğü 8 Temmuz Çarşamba günü Âşık Şenlik Beldesinde İftar Programı düzenledi. İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER ve İlçe Protokolünden de katılımın olduğu programa davet edilen ve çevre köylerden getirilen yetim çocuklar iftar sofrasının en anlamlı misafirleriydiler.
Programda kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz Aytekin YILMAZ  “Eğer bu Ramazanda iftar sofralarımızın adını “İyilik Sofrası” koyduysak, bu iyiliğe en fazla layık olanlar hiç şüphesiz yetimlerimizdir.

Sınırları Kaldıran Proje Hayata Geçti

İftar

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2015 yılı Ramazan ayı Kardeş Şehir Projesi kapsamında, Ramazan ayında yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla İl Müftümüz Aytekin YILMAZ, Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER ile birlikte 6 Temmuz Pazartesi günü Kars iline bir ziyaret gerçekleştirerek vaaz-irşat hizmetinde bulundu.

YAZ KURAN KURSLARI GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞLA BAŞLAMIŞ OLDU

Bu yıl ki sloganları   “Haydi Gençler Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım ve Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz”  olan Yaz Kur’an Kursları açılış programı 22 Haziran 2015 Pazartesi günü merkez caminde İl Müftümüz Aytekin YILMAZ ‘ın çocuklara hitaben yapmış olduğu anlamlı konuşmasıyla başlamış oldu.

2015 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI ÖNCESİ SEMİNER VERİLDİ

yaz kursÇocuklarımıza yönelik Kur’an-ı Kerim, Siyer, İbadet, Ahlak ve Dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 22 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve dokuz hafta sürecek.
Bu vesileyle İl Müftülüğümüz tarafından 2015 yılı Yaz Kur’an Kursları boyunca çocuklarımızın dini eğitim ve öğretimden daha verimli bir şekilde istifade edebilmeleri için İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik seminer verildi.

Kurbanlarımız kardeşlik için

Önemli Linkler