Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
Cami ve Gençlik Temalı Konferans

Mevlüd GÜDERCamiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları çerçevesinde 16 Ekim Perşembe günü Halk Eğitim Merkezinde bir Konferans düzenlendi.
Vali Yardımcımız Sayın Muharrem COŞGUN’ un katılımıyla onurlandırdığı konferansın açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER yapmış olduğu değerlendirmelerinde günün anlam ve önemine vurgu yaparak, akılda kalması açısından konuyu ana başlıklarıyla ele aldıktan sonra takdim konuşmasını bitirdi.

“Geç Kalma Genç Gel” Mesajı Üniversite Gençliğine Anlatıldı

kyk13.10.2014 Pazartesi saat 19:00’ da Ardahan K.Y.K.  Kız Öğrenci Yurdunda sohbet toplantısı düzenlendi.

İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen ve İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER’ in sunumuyla gerçekleşen  “Cami ve Gençlik” temalı program verimli bir havada geçti. İlerleyen  dakikalarda gençlerin çeşitli konularda yönelttikleri soruların cevaplandırılmasıyla devam eden ve zaman zaman da alkışlarla kesilen sohbet programında;

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

gençHer yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan ve bu yılki teması “Geç Kalma Genç Gel” olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Merkez Camiinde yapılan açılış programıyla başlamış oldu.

12 Ekim Pazar günü öğle namazı öncesi gençlerle ve cami cemaati ile bir araya gelen İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER Camii ve Gençlik konulu vaazında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“CAMİ VE GENÇLİK” TEMALI “CAMİLER HAFTASI” 13 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri” haftası olarak kutlamaktadır. Hafta münasebetiyle camilerde görev yapan İmam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız başta olmak üzere, Kur’an kurslarında görev yapan Kur’an kursu öğreticilerimizden vaizlerimize kadar... Kurumun her kademesinde görev yapan personelimizin sorunları ve beklentileri gündeme taşınmakta; imkânlar dâhilinde sorunlara çözüm yolları aranmaktadır.

2014 YILI KURBAN BAYRAMI MESAJI

Başkanımız

İslâm âlemi olarak 4 Ekim 2014 Cumartesi günü bir Kurban Bayramını daha tekbirlerle karşılayacağız. Hikmet, mağfiret, bereket dolu bayram günlerini hep birlikte idrak edeceğiz. Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun.

Bayramlar, Allah’ın biz Müslümanlara lütfettiği birer armağandır. Bayramlar, hakkın, hakikatin, adaletin, iyinin, güzelin, mazlumun, fakirin, açın, kimsesiz ve muhtaçların yanında olma zamanlarıdır. Kurban Bayramı, hac dolayısıyla her türlü günahlardan ve kötülüğün kaynağı olan vasıflardan arınma, eksiklikleri giderme ve her türlü iyiliğin, güzelliğin bilincine erenlerin sevincini paylaşma, onlarla aynı iklimi teneffüs etme zamanıdır.

Karagöl Mahallesi Yeni Camii Göz Dolduracak

yeni camii04 Kasım 2013 Pazartesi günü ilk kazması vurulan 650 kişi kapasiteli Karagöl Mahallesi Yeni Caminin, 1. Kat tabla betonu 30 Eylül 2014 Salı günü İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER, Şube müdürü Ercan BİNGÖL, Müteahhit ve Dernek Yöneticilerinin de katılımı ile dualar eşliğinde atıldı. Cami Dernek Başkanı Mehmet Ali YILDIZ, söz konusu caminin bir an evvel bitirilerek hizmete alınması için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti.

Kur’an öğretimi, hem öğreten hem de öğrenen için mukaddes bir yolculuktur

BAŞKANIMIZDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kuran Kurslarının yaygın din eğitimi kapsamında yeni eğitim dönemine başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, topluma doğru ve sağlıklı dini bilgiyi vermeyi amaçladıklarını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Kur’an kurslarında yürüttüğümüz çalışmaların gayesi; çocuk, genç, yaşlı demeden beşikten mezara kadar ilim öğrenme arzusunda olan vatandaşlarımızın din hakkında doğru ve sağlıklı bilgi edinmelerini temin etmek ve yanlış telkinlere maruz kalmadan toplumla barışık iyi birer insan olmaları için ihtiyaç duydukları dinî rehberliği sunmaktır.” dedi.

Kur'an Kurslarında Yeni Dönem

Eğitim ÖğretimDiyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, manasını anlamak, vatandaşlarımızın manevi hayatına rehberlik yapmak, sahih bilgiye ulaşmak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerinden yararlanmak arzusuyla Kur’an kurslarımıza gelen vatandaşlarımızla en güzel şekilde ilgilenmek, onlara ahlaki örnek ve manevi rehber olmak amacıyla ülke çapında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer programları düzenlemektedir.

Eylül Ayı Mutat Toplantısı Yapıldı

ToplantıEylül ayı mutat toplantısı 15.09.2014 Pazartesi  günü saat 09.30’da Ardahan Merkez Camii Toplantı Salonunda   İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER’ in başkanlığında ve personelin katılımıyla gerçekleşti. Dervişbey Camii İmam-Hatibi Muhammet  ŞENTÜRK’ün  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda gündeme dair konular müzakere edildi.

Kurbanlarımız kardeşlik için

Gazze'ye Yardım