Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
Kağızman’da Allah Resulüne Sevgi Seli

KağızmanKutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kağızman İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansa konuşmacı olarak İl Müftümüz Aytekin YILMAZ davet edildi. Halk Eğitim Merkezi salonunda dinleyicilere hitap eden Müftü YILMAZ konuşmasında;

Kapalı Cezaevinde Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

CEZAEVİ2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde Ardahan B Tipi Kapalı cezaevi de unutulmadı. Cezaevi Vaizi  Şadi DEMİR tarafından Kurum Müdürü Nihat DOĞAN’a, daire personeline, hükümlü ve tutuklulara gül takdimi yapılmıştır. Ayrıca İl Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER tarafından personel, hükümlü ve tutuklulara konferans verilmiştir.

Kutlu Nebi Doğum Gününde Anıldı

Müftü

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi tarafından 13-20 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 13 Nisan Pazartesi’nin Gül günü olması dolayısıyla İl Müftümüz Aytekin YILMAZ ve beraberindeki heyetin, Sayın Valimiz Ahmet DENİZ’ i makamında ziyaret ederek Gül takdim etmeleriyle başlamış oldu. 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde ana tema olarak “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konusunun işleneceği bu hafta içerisinde Ardahan’da yapılacak programlar konusunda İl Müftümüz Aytekin YILMAZ Sayın Valimize bilgi verdi. Ardından Belediye Başkanı Sayın Faruk KÖKSOY’u makamında ziyaret ederek Gül takdim etti.

Ortaokullar Arası Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

ortaokul2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün müşterek organizasyonuyla ortaokullar arası Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi. İl genelinden yirmi okulun katıldığı ve çok yoğun heyecan ve mücadelenin yaşandığı yarışmada birinciliği 23 Şubat Ortaokulu alırken, ikinciliği Halit Paşa Ortaokulu, üçüncülüğü ise TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kazandı.

Hz. PEYGAMBER VE KARDEŞLİK AHLAKI

İL MÜFTÜSÜ

Kardeşlik ahlakını iyi anlayabilmek için sevgili peygamberimiz (sav)in mümin ve müslümanı tarifinden başlamak ufkumuzu daha iyi açacaktır. Peygamberimiz (sav) müslümanı tarif ederken “İnsanların elinden ve dilinden emin olduğu kişiler” olarak tarif eder. Mümini tarif ederken ise yine “İsanların  kanları ve malları üzerine güvende olduğu kimselerdir” diye tarif eder.

Kardeşlik; Allah’ın emri,  harcı Din, parolası Selam, göstergesi Dua, Vazifesi insanlar arası Islah olan bir davranış biçimidir. Menfaat ön plana çıktığı zaman kardeşliği nasıl etkilediğinin ibretli örnekleri ise Yusuf (As) Ve Kardeşleri, Kabil Ve Habil olaylarında görülür.

Kur’an-ı Kerimde Örnek Kardeşler Hz. Musa, Harun’dan bahsedilir.  Tüm peygamberlerin tebliğinden bahsedilirken kardeşlik ön plana çıkarılmış; Onlara kardeşleri Nuh, Hud, Salih, Lut (as) şöyle dedi, diye kardeşlik vasfı ön plana çıkarılmıştır.  Kardeşlik güvendir, kalkandır, cesarettir, saygı ve hurmettir. Kardeşin kardeşe kanı, canı, ırzı malı haramdır. (Muhteremdir)

Çanakkale Şehitleri Yâd edildi

Çanakkale Mevlid

18 Mart Çarşamba günü akşamı Merkez camiinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü dolayısıyla İl Müftülüğümüzün organizesiyle Mevlit Programı düzenlendi.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlit, ilahi ve kasidelerle devam etti. İmam-Hatip Lisesi İlahi korosunun seslendirdiği birbirinden güzel İlahi ve Kasideler büyük beğeni topladı.  Program İl Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER’ in yapmış olduğu dua ile son buldu. Program sonunda camii cemaatine çikolata ve gül suyu ikram edildi.

Çanakkale Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

Çanakkaleİl Müftülüğümüz tarafından 18 Mart Çarşamba günü Çanakkale Şehitlerimiz için sabah namazı öncesi Merkez camiinde anma programı düzenlendi. Kahraman ecdadımızı en güzel şekilde yâd etmek için hazırlıklarına günler öncesinden başlanan program dâhilinde sabahın ilk saatlerinde minarelerden yükselen sala sesleri ve ardından okunan çifte ezan, dört bir tarafa yankılanarak duyguları doruğa çıkardı. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı duyarlılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Kurbanlarımız kardeşlik için

Önemli Linkler