Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KARARLARI

Kurban Bayramı münasebetiyle dini amaçla ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı vererek bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satılacak ve kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer tedbirlerin alınması için gerekli usul ve esasları düzenleyen ilgi (a)

ARDAHAN İLİ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

A - KURBANLIK HAYVAN ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

- HAYVANLARIN SAĞLIKLI VE  BESİLİ OLMASI

- HAYVANLARIN VETERİNER SAĞLIK RAPORU VE AŞI KAYDININ OLMASI

- HAYVANLARIN KULAKLARININ KÜPELİ OLMASI

ARDAHAN HACILARINI UĞURLADI

Ardahan’dan hacca gidecek vatandaşlarımıza uğurlama töreni yapıldı. 10 Eylül Çarşamba günü Saat 12:30’da merkez camii önünde yapılan uğurlama töreninde bay, bayan hacı adayları ile onları uğurlamaya gelen vatandaşlarımız katıldı.

GEÇİCİ BAYAN KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI

SINAV DUYURUSU

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında, ihtiyaç duyulması halinde istihdam edilmek üzere Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarında Geçici Bayan Kur’an Kursu Öğreticisi alımı için aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat yapılacaktır.

Bu itibarla;

GÜRÇAYIR'DA GÜR KUR'AN SESİ

Gürçayır KK

2014 Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesi münasebetiyle İlimiz Gürçayır Mahallesinde yaz kurslarına katılan çocuklar arasında yarışma düzenlendi. Yarışma, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi.  Birinci aşamada yarışmaya katılan öğrenciler dinî bilgilerden test usulu imtahan edildiler. İkinci aşamada ise çocukların Kur’an bilgilerini ölçmek üzere komisyon huzurunda çocuklara birer fatiha okutuldu.

Minikler Yaz Kur'an Kurslarında Öğrendiklerini Sergilediler

İl Müftüsü23 Haziran 2014 Pazartesi günü açılışı yapılan ve iki ay boyunca Merkez ve ilçelerimiz de yaklaşık 4.000 yavrumuza Eğitim Öğretim imkanı sunan Yaz Kur’an Kurslarımız da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve öğrencileri, İl Müftülüğümüzün organizesiyle 14 Ağustos Perşembe günü Halk Eğitim Merkezinde program düzenledi.

İl Müftülüğü Standına Büyük İlgi

festivalArdahan Ulusal Kültür ve Bal Festivalinde İl Müftülüğümüz Tanıtım ve Kitap Standı açtı. Milletvekillerimiz Prof. Dr. Orhan ATALAY ile Ensar ÖĞÜT Bey ve Daire Amirleri başta olmak üzere halkımızın yoğun ilgi gösterdiği Standımız büyük bir beğeni topladı. Standımızda ayrıca gurbetçi vatandaşlarımıza yapımı devam eden inşaatlarımızın tanıtımı yapılarak hizmet ve faaliyetlerimizi anlatan broşürler dağıtıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ PROF.DR. SAYIN MEHMET GÖRMEZ'İN BAYRAM MESAJI
DİBİslâm âlemi olarak 28 Temmuz 2014 Pazartesi günü yeni bir Ramazan Bayramına daha milletçe huzur ve mutluluk içinde kavuşacağız. Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun. Ramazan-ı şerif, her yıl ruhlarımıza güzellik, gönüllerimize zenginlik vermek, iradelerimizi eğitmek ve toplumsal hayata huzur iklimi getirmek üzere yücelerden gelen bir kutlu misafirdir. Bu kutlu misafiri, bir yıl sonra tekrar karşılamak üzere geldiği yüceler katına “elveda yâ şehr-i Ramazan” diyerek hüzünle uğurluyoruz. Ancak bu üzüntümüz Mübarek Ramazan Bayramına kavuşmakla yerini sevince bırakıyor.
KADIR GECESİ ARDAHAN'DA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Temmuz Çarşamba gününün Kadir Gecesi olması münasebetiyle, İlimizdeki bütün camilerde program düzenlenerek, Kur'an-ı Kerim ve Mevlit eşliğinde İlahiler ve Kasideler okundu.

Gazze'ye Yardım

Önemli Linkler