Yatılı Kur'an Kursu

Serhat Ulu Camii

Devam Eden İnşaatlar

Hoş Geldiniz
Misyonumuz; Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Ardahan'da İslam Dinine ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.
Karagöl Mahallesi Yeni Camii Göz Dolduracak

yeni camii04 Kasım 2013 Pazartesi günü ilk kazması vurulan 650 kişi kapasiteli Karagöl Mahallesi Yeni Caminin, 1. Kat tabla betonu 30 Eylül 2014 Salı günü İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER, Şube müdürü Ercan BİNGÖL, Müteahhit ve Dernek Yöneticilerinin de katılımı ile dualar eşliğinde atıldı. Cami Dernek Başkanı Mehmet Ali YILDIZ, söz konusu caminin bir an evvel bitirilerek hizmete alınması için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti.

Kur’an öğretimi, hem öğreten hem de öğrenen için mukaddes bir yolculuktur

BAŞKANIMIZDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kuran Kurslarının yaygın din eğitimi kapsamında yeni eğitim dönemine başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, topluma doğru ve sağlıklı dini bilgiyi vermeyi amaçladıklarını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Kur’an kurslarında yürüttüğümüz çalışmaların gayesi; çocuk, genç, yaşlı demeden beşikten mezara kadar ilim öğrenme arzusunda olan vatandaşlarımızın din hakkında doğru ve sağlıklı bilgi edinmelerini temin etmek ve yanlış telkinlere maruz kalmadan toplumla barışık iyi birer insan olmaları için ihtiyaç duydukları dinî rehberliği sunmaktır.” dedi.

Kur'an Kurslarında Yeni Dönem

Eğitim ÖğretimDiyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, manasını anlamak, vatandaşlarımızın manevi hayatına rehberlik yapmak, sahih bilgiye ulaşmak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerinden yararlanmak arzusuyla Kur’an kurslarımıza gelen vatandaşlarımızla en güzel şekilde ilgilenmek, onlara ahlaki örnek ve manevi rehber olmak amacıyla ülke çapında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer programları düzenlemektedir.

Eylül Ayı Mutat Toplantısı Yapıldı

ToplantıEylül ayı mutat toplantısı 15.09.2014 Pazartesi  günü saat 09.30’da Ardahan Merkez Camii Toplantı Salonunda   İl Müftü Vekili Mevlüt GÜDER’ in başkanlığında ve personelin katılımıyla gerçekleşti. Dervişbey Camii İmam-Hatibi Muhammet  ŞENTÜRK’ün  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda gündeme dair konular müzakere edildi.

MBTİ Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti

MBTİİl Müftülüğümüzün Ardahan Merkez ve Köylerinde görev yapan İmam-Hatip  Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri için belirli aralıklarla düzenlediği MBTİ ( Mesleki Bilgileri Tazeleme İmtihanı) 15.09.2014 tarihinde Merkez Camiinde yapıldı. Görevli arkadaşlarımızın mesleki bilgilerini tazelemeye matuf olan bu imtihan, İl Müftülüğü İmtihan Heyeti tarafından tertip edilmekte ve belirli aralıklarla tekrar edilmektedir.

KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KARARLARI

Kurban Bayramı münasebetiyle dini amaçla ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı vererek bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satılacak ve kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer tedbirlerin alınması için gerekli usul ve esasları düzenleyen ilgi (a)

ARDAHAN İLİ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

A - KURBANLIK HAYVAN ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

- HAYVANLARIN SAĞLIKLI VE  BESİLİ OLMASI

- HAYVANLARIN VETERİNER SAĞLIK RAPORU VE AŞI KAYDININ OLMASI

- HAYVANLARIN KULAKLARININ KÜPELİ OLMASI

ARDAHAN HACILARINI UĞURLADI

Ardahan’dan hacca gidecek vatandaşlarımıza uğurlama töreni yapıldı. 10 Eylül Çarşamba günü Saat 12:30’da merkez camii önünde yapılan uğurlama töreninde bay, bayan hacı adayları ile onları uğurlamaya gelen vatandaşlarımız katıldı.

GEÇİCİ BAYAN KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI

SINAV DUYURUSU

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında, ihtiyaç duyulması halinde istihdam edilmek üzere Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarında Geçici Bayan Kur’an Kursu Öğreticisi alımı için aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat yapılacaktır.

Bu itibarla;

Kurbanlarımız kardeşlik için